Sistemske konstelacije

Pripadnost uz poredak ljubavi i podrške

Sistemske konstelacije predstavljaju nevjerovatnu tehniku koja u kratkom vremenu omogućava duboke uvide u bit konkretnog životnog problema i  njegova moguća rješenja.

Prikaz drugačije slike odnosa, novih perspektiva, obiteljskih ili poslovnih sistema, izvorno je osmislio njemački filozof i psihoterapeut Bert Hellinger (1925.-2019.). U konstelacijskom radu klijent u prostoru (online ili uživo) postavlja osobe/predmete koji predstavljaju članove -elemente njegovog sistema. Raspored postave oslikava njegovu trenutnu unutarnju sliku problema, koja se srećom može promijeniti kao što je sve podložno promjeni. Metoda sistemskih konstelacija relativno je noviji pristup terapiji koji nije lako opisati riječima, a tek iskustveni doživljaj može omogućiti pravo razumijevanje.

Koristi se u osobnom radu, pedagogiji, poslovnom savjetovanju, coachingu, psihoterapiji, gdje se “fenomen percepcije predstavnika” ne može potpuno objasniti u okviru priznatih znanstvenih paradigmi već više od 30 godina.

Moguće je postavljanje individualne ili grupne konstelacije kojom se kroz proces novih spoznaja i uvida sagledavaju perpektive, mogućnost izbora i vlastito djelovanje.

Isprobali ste ovu nevjerovatno učinkovitu tehniku osobnog razvoja?

Points of You®️

U svakodnevnici pritisaka, rokova, očekivanja, (pre)često nam nedostaje snage, motivacije, fokusa i podrške. Kako bismo se povezali sa sobom i vlastitim potencijalima, raširili krila i spoznali koliko smo snažni, ne moramo nužno prolaziti duge procese traženja. Često je dovoljna želja i povjerenje, dodir sa vlastitim dijelovima jer u osnovi svi težimo sreći, ljubavi i miru. Sve je u nama. Od rođenja. Points of You®, predstavlja na putu povezivanja sa sobom novo iskustvo, podršku u izazovima, svjesnost sadašnjeg trenutka.

Wingwave coaching

Otklonite stres, povećajte kreativnost i samopouzdanje

Wingwave® coaching metoda kombinira EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) stimulacijom moždanih polutki uz model NLP-a i kineziološki O-Ring test. U procesu coach pokretima ruku vodi klijentov pogled sa ciljem mišićnih informacija na definiranoj temi uz učinkovitu intervenciju. Metoda se uspješno primjenjuje individualno ili timski u području poslovnog coachinga, executive coachinga, sporta i zdravlja sa drugim metodama za regulaciju stresa. Sveučilišne studije pokazuju kako osobe iz poslovnog okruženja nakon dva sata coachinga postižu značajne pomake. Uspješnost metode ogleda se  intervencijom izazivanjem REM faze (Rapid Eye Movement = brzi pokreti očima) u budnom stanju, a što se događa u fazi dubokog sna. 

Znamo kako zamah leptirovih krila može pokrenuti oluju na drugom kraju svijeta, mijenjajući slijed događaja koji bi se dogodili da leptir nije mahnuo krilima. Metafora je odraz naše povezanosti, gdje naizgled male slučajnosti imaju presudan utjecaj na naš život.

Često nas tek mali korak dijeli do ključnih pomaka u životu,  lančane reakcije i velike promjene, što istovremeno i zadivljuje i plaši. Ukoliko priču sa leptirovim efektom preslikamo u coaching, spoznajemo kako nas mali korak dovodi do rasta i trajne promjene. Ipak, prečesto odustajemo od preobrazbe ukoliko nije vidljiva u nekoliko dana ili tjedana, zaboravljajući koliko vremena živimo sa određenim uvjerenjima i izazovima. Javljaju se sumnje i vraćanje u “sigurnu” svakodnevnicu koja testira strpljenje i povjerenje u proces rasta. Sjetimo se tu upornosti i moći transformacije gusjenice u malog leptira.

Bachove cvjetne esencije

Podrška zdravlju i dobrobiti kroz emocije

Ljekovite biljke od davnina se koriste u tretiranju različitih emotivnih i mentalnih stanja, a za povratak cvjetnih esencija zaslužan je dr. Edward Bach tridesetih godina 20. stoljeća. 

Kao liječnik, kirurg, bakteriolog i homeopat, istraživao je povezanost uzroka bolesti i emocionalnih stanja, a ne samo fizičkih simptoma, dokazavši kako se uzrok fizičkih bolesti nalazi na emocionalnom nivou.

38 esencija uravnotežuje emocije prenoseći kvalitete cvjetova: 

hrabrost, snagu, altruizam, koncentraciju, ljubav, povjerenje, odnoseći uznemirujuće emocije straha, slabosti, egoizma, brige. Novi posao, velike promjene, obiteljska dinamika, svakodnevne gužve, sve utječe na naše emocije dok vozimo autoputom života. Bachova liječenja temeljena su na promatranju kompletne osobe, ne same bolesti, što odgovara holističkom pristupu kojeg provodimo. Danas se cvjetne esencije, kao dio suptilnih energetskih metoda, izučavaju na mnogobrojnim Sveučilištima, a brojna istraživanja znanstveno potvrđuju njihovu učinkovitost. Mi ih koristimo svakodnevno osobno, kao i u procesima osobnog rasta, coachinga i autorskom programu mentalnog zdravlja MyMoment.

7 grupa esencija:

Dođi do drugih

   Spoznaj vlastiti um

Zauzmi svoje mjesto

Uživaj u danu

Prepoznaj strahove

Živi i pusti druge da žive

   Pronađi 

radost i nadu

Cvjetne esencije nezaobilazna su podrška emocijama u procesu promjena, oslobađanja od navika koje nam ne služe i duboko ukorijenjenih nepodržavajućih uvjerenja. One, kao i cijela priroda pokazuju koliko je lijepo pustiti i prepustiti. Slobodni od uvjetovanosti, vezanosti i ograničenja, uz Bach esencije lakše prolazimo procese transformacije uklanjajući nepodržavajuće energetske, mentalne i emocionalne blokade najdubljih struktura i aktivirajući kvalitete zaključane u nama. 

Svaka biljka jedinstvena je kao i mi ljudi. Izboru osobne kombinacije kapi prethodi razgovor u kojem se definiraju trenutna emocionalna, psihička i fizička stanja klijenta. 

Individualnom kombinacijom esencija ne iscjeljuje se samo fizički problem, već se suptilno uklanjaju potencijalno negativna stanja bolesti ili neravnoteže jer naše zdravlje ovisi o balansu. Ukoliko nismo u ravnoteži, u disbalansu su i emocije iz kojih nastaju bolesti. Kapi nas vraćaju u stanje ravnoteže uma, duha i tijela, a sve što jedemo, govorimo, radimo, mislimo i osjećamo utječe na tu ravnotežu. Iz osobnog iskustva i povratnih informacija klijenata, u razdobljima odluka, rada na uvjerenjima ili procesu coachinga, podrška Bachovim esencijama važna je u postizanju željenih promjena i mira. 

Kapi su jednostavne za upotrebu, bezopasne, tako da ih mogu koristiti trudnice, bebe, kućni ljubimci, biljke.

 

*U radu koristimo isključivo orginalne esencije BFR 

Svaka osoba ima svoj životni put, posao, sjajnu osobnost i divnu individualnost

Dr. Edward Bach

Access Bars

Access Bars® predstavlja nježnu tehniku polaganja ruku iz ranih devedesetih godina prošlog stoljeća. Sastoji se od 32 bara energije koji prolaze glavom, povezanih specifičnim točkama koje koreliraju sa određenim područjima života. Tijekom tretmana praktičar dodiruje točke kako bi se otpustio elektromagnetski naboj  klijentovih misli, uvjerenja, stavova i ograničenja. Barsi se prakticiraju u više od 170 zemalja svijeta unutar obitelji, škola, poslovanju, sportu, psihologiji, umjetnosti,… kao moćan alat osobnog rasta.

Što ako može lakše?

Može li problem

biti rješenje?

Povećajte mentalnu jasnoću, motivaciju,

prisutnost,  osjećaj radosti, opuštenosti,

poboljšajte san,

smanjite anksioznost – osnažite se