Sistemske konstelacije

Pripadnost. Podrška. Ljubav. Prihvaćanje.

Sistemske konstelacije predstavljaju jedinstven pristup osobnom razvoju kroz duboke uvide u konkretne izazove, teme i njihova potencijalna rješenja.

Bert Hellinger (1925.-2019.), njemački svećenik, filozof i psihoterapeut po čijem pristupu sam vođena, izvorno je osmislio koncept prikaza novih perspektiva i odnosa unutar obiteljskih i poslovnih sistema.

U konstelacijskom radu, klijent postavlja osobe ili predmete koji simboliziraju članove sistema, bilo u prostoru online ili uživo. Raspored tih elemenata odražava njegovu (trenutačnu) unutarnju sliku problema, koja je promjenjiva.

Metoda sistemskih konstelacija relativno je nov pristup terapiji koji nije lako opisati riječima, a tek iskustvo kroz doživljaj omogućava pravo razumijevanje. Koristi se u području osobnog rada, pedagogije, poslovnog savjetovanja, coachingu, psihoterapiji, gdje se “fenomen percepcije predstavnika” ne može potpuno objasniti u okviru priznatih znanstvenih paradigmi već više od 30 godina.

Moguće je postaviti individualne ili grupne konstelacije koje putem spoznaja i uvida omogućavaju nove perpektive, mogućnosti izbora te vlastito djelovanje, a to je uistinu oslobađajuće i transformativno.

Otkrivanje nevidljivih obrazaca i nesvjesne lojalnosti obiteljskim sustavima i društvu (često ograničavajuće), donosi oslobađajuće i transformacijsko iskustvo. 

Stvarajući nove percepcije i obrasce, otvaramo se uspjehu, zdravijim odnosima i općoj dobrobiti.

Kao Executive i holistic coach te voditeljica sistemskih konstelacija, radujem se suradnji sa svima otvorenima za osobni razvoj, liderima, poduzetnicima i svima koje zanima bolje upoznavanje sebe. Kroz autorske grupne radionice My Moment, koje pružaju holističku podršku, kontinuirano prenosim znanje primjenom sistemskog pristupa u životne aspekte poput odnosa, vođenja timova ili obiteljskih dinamika.

 

Isprobali ste već ovu nevjerovatno učinkovitu tehniku osobnog razvoja?

 

Preporučam pogledati seriju na Netflixu koja zorno prikazuje ovaj pristup:

https://www.netflix.com/hr/title/81380432

Points of You®️

Svakodnevni pritisci, rokovi, očekivanja, (pre)često nam oduzimaju snagu, motivaciju, fokus i podršku. Kako bismo se povezali s vlastitim potencijalima, raširili krila i spoznali koliko smo snažni, ne moramo nužno prolaziti duge procese traženja.  Često je dovoljna želja i povjerenje u proces, dodir s vlastitim uspavanim potencijalom i dijelovima, jer u osnovi svi težimo sreći, ljubavi i miru. 

Sve je u nama. Od rođenja. 

Points of You®, predstavlja na putu povezivanja sa sobom novo iskustvo,             podršku u izazovima, svjesnost sadašnjeg trenutka.

Wingwave coaching

Otklonite stres, povećajte kreativnost i samopouzdanje

Wingwave® metoda kombinira EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) stimulacijom moždanih polutki uz model NLP-a i kineziološkog O-Ring testa. 

U procesu coach pokretima ruku vodi klijentov pogled s ciljem mišićnih informacija na definiranoj temi uz učinkovitu intervenciju. 

Metoda se uspješno primjenjuje individualno i timski u području poslovnog i executive coachinga, sporta i zdravlja s drugim metodama za regulaciju stresa. Sveučilišne studije pokazuju kako osobe iz poslovnog okruženja nakon dva sata coachinga postižu značajne pomake. Uspješnost metode ogleda se intervencijom izazivanja REM faze (Rapid Eye Movement = brzi pokreti očima) u budnom stanju, a što se događa u fazi dubokog sna. 

Često nas tek mali korak dijeli do ključnih pomaka u životu, lančane reakcije i velike promjene, što istovremeno i zadivljuje i plaši. 

Ukoliko priču s leptirovim efektom preslikamo u coaching, spoznajemo kako nas mali korak dovodi do rasta i trajne promjene. 

Ipak, prečesto odustajemo od preobrazbe ukoliko nije vidljiva u nekoliko dana ili tjedana, zaboravljajući koliko vremena živimo s određenim uvjerenjima i izazovima. Javljaju se sumnje i vraćanje u “sigurnu” svakodnevnicu koja testira strpljenje i povjerenje u proces rasta. 

Sjetimo se tada upornosti i moći procesa transformacije gusjenice u malog leptira.

Bach cvjetne esencije

Podrška zdravlju i dobrobiti balansom emocija

Ljekovite biljke od davnina se upotrebljavaju za balans i liječenje različitih emocionalnih i mentalnih stanja. 

Prepoznavanje i povratak važnosti prirodnog pristupa zdravlju i cvjetnim esencijama, možemo zahvaliti dr. Edward Bach-u tridesetih godina 20. stoljeća. 

Kao liječnik, kirurg, bakteriolog i homeopat, istraživao je povezanost uzroka različtih fizičkim bolesti i emocionalnih stanja, dokazavši povezanost fizičkih bolesti s našim emocijama.

Vođen tim spoznajama uzroka i posljedice, kreirao je 38 esencija za nježni balans emocija kroz kvalitete cvjetova: 

hrabrost, snagu, altruizam, koncentraciju, ljubav, povjerenje, odnoseći uznemirujuće emocije straha, slabosti, egoizma, brige. 

Novi posao, promjene, obiteljska dinamika, svakodnevnica izazova,… utječu na neizostavno na naše emocije dok vozimo cestama života. Bachova liječenja temeljena su na holističkom pristupu i promatranju kompletne osobe, ne samo simptoma bolesti.

Danas se cvjetne esencije kao dio suptilnih energetskih metoda, izučavaju na mnogobrojnim Sveučilištima, a brojna istraživanja znanstveno potvrđuju njihovu učinkovitost. Koristimo ih u procesima osobnog rasta, coachingu i autorskom programu mentalnog zdravlja pojedinaca i timova – MyMoment.

Dopustite si balans i mir u svakodnevnici izborima prirode!

7 grupa esencija:

Dođi do drugih 

Upoznaj svoj um

Zauzmi svoje mjesto

Uživaj u danu

Upoznaj svoje strahove

Živi i pusti druge da žive

   Pronađi radost i nadu

Cvjetne esencije nezaobilazna su podrška emocijama u procesima promjena i duboko ukorijenjenih nepodržavajućih uvjerenja. 

One, kao i cijela priroda pokazuju koliko je lijepo pustiti i prepustiti. 

Slobodni od uvjetovanosti, vezanosti i ograničenja, uz njih lakše prolazimo svakodnevnicu, procese transformacije uklanjajući nepodržavajuće energetske, mentalne i emocionalne blokade najdubljih struktura i aktivirajući kvalitete zaključane u nama i vlastite potencijale. 

Svaka biljka jedinstvena je kao i mi ljudi. 

Izboru osobne kombinacije kapi prethodi razgovor u kojem se definiraju trenutna emocionalna, psihička i fizička stanja klijenta. 

Individualnom kombinacijom esencija ne iscjeljuje se samo fizički problem, već se suptilno uklanjaju potencijalno negativna stanja bolesti ili neravnoteže jer naše zdravlje ovisi o balansu. 

Ukoliko nismo u ravnoteži, u disbalansu su i emocije iz kojih nastaju bolesti. 

Cvjetne esencije nježno nas vraćaju u stanje ravnoteže uma, duha i tijela, a sve što jedemo, govorimo, radimo, mislimo i osjećamo utječe na tu ravnotežu. Iz osobnog iskustva i povratnih informacija klijenata, u razdobljima odluka, rada na uvjerenjima ili procesu coachinga, podrška Bach esencijama važna je u postizanju željenih promjena i mira. 

Kapi su jednostavne za upotrebu, bezopasne, tako da ih mogu koristiti trudnice, bebe, kućni ljubimci, biljke.

*U radu koristimo isključivo orginalne esencije BFR 

 

Svaka osoba ima svoj životni put, posao, sjajnu osobnost i divnu individualnost.

Dr. Edward Bach

Access Bars®️

Access Bars®, nježna tehnika rada na točkama glave.

32 bara energije koji prolaze glavom, povezuju konkretne točke 

koje koreliraju s određenim područjima života. 

Praktičar u procesu dodiruje točke kako bi otpustile elektromagnetski 

naboj klijentovih misli, uvjerenja, stavova i ograničenja

Barsi su prisutni u više od 170 zemalja svijeta unutar obitelji, škola, 

korporacija, u sportu, psihologiji, umjetnosti,… kao moćan alat rasta.

Što ako je izazov i rješenje?

Fokus, motivacija, prisutnost i radost. 

Otpustite anksioznost i osnažite se.

Sistemske konstelacije

Nov pogled na svakodnevne izazove

Sistemske konstelacije pružaju nove perspektive i neočekivana rješenja za svakodnevne izazove. Bez obzira radi li se o partnerskim odnosima, obiteljskim problemima, poslovnim suradnicima ili zdravstvenim simptomima, ovaj pristup je baziran na teoriji sistema i međusobnoj povezanosti generacijama unazad.

 

Promjena obrazaca kroz konstelacije

Postavljanjem konstelacijskih priča, mijenjamo obrasce koji nas često ograničavaju u životu, ljubavi ili poslu. Kada se suočavamo sa izazovima, uvijek smo djelomično uključeni u problem, dok ga istovremeno promatramo i pokušavamo razumjeti i riješiti. Na početku mog osobnog razvoja, jedan od učitelja rekao mi je da sa svakim problemom dolazi i njegovo rješenje. Tek kroz životno iskustvo shvatila sam što je time mislio – potrebna je veća svjesnost o sebi i svijetu oko nas.

 

Nove perspektive i rješenja

Kako bismo dobili odgovore na vlastite izazove, ključno je dopustiti si nove uvide i perspektive. Rješenje problema nikada ne dolazi na istoj razini na kojoj je nastao. Konstelacijski rad omogućava nam da doživimo sebe kao dio cjeline kroz povezanost s drugima i promjenu odnosa sa sobom. Otklanjanjem unutarnjih konflikata, mijenjamo obrasce ponašanja i pronalazimo pravo mjesto u sistemu kojem pripadamo (obitelj, grupa, organizacija).

 

Sistemske zakonitosti

Sistemske zakonitosti utječu na nas kao što okoliš utječe na drvo. Ako se drvo poravna između gravitacijske sile i snage sunca, raste uspravno i stabilno. Ako se ne može poravnati, prilagođava se okolini. Oba drveta podložna su istim zakonima prirode, a različita dinamika utječe na njihov rast – baš kao i na nas ljude.

 

Proces konstelacija

Rješenja dolaze kroz informacijsko polje sistemskih (obiteljskih ili organizacijskih) veza, omogućavajući razumijevanje uzročno-posljedičnih veza. Procesom konstelacija osvještavamo vlastite uloge u određenom sistemu i naše izbore. Konstelacijski rad koristi se za testiranje različitih ponašanja sistema, uključujući:

 

  • organizacijske promjene
  • selekcija i izbor novih zaposlenika, partnera, proizvoda, odluka
  • prikaz stvarne dinamike tima
  • ostale teme iz poslovnog i privatnog života

 

Uvodni razgovor, individualni ili grupni rad

Prije postavljanja konstelacije, klijent i voditelj razgovaraju o konkretnim temama i ciljevima, birajući ključne pozicije sistema (uživo ili online). U individualnom radu, koriste se markacije koje predstavljaju dogovorene pozicije. Voditelj konstelacije nježnim intervencijama vodi klijenta kroz različite pozicije kako bi se sistem doveo u ravnotežu. Proces traje 60-90 minuta.

 

Podrška 

Voditelj, u ulozi podrške, kreira hipoteze o mogućim koracima i provjerava ih sa sistemom i reprezentantima. Svaki sistem posjeduje vlastitu „inteligenciju“ koja rezonira ili ne rezonira s određenim hipotezama. Konstelacije su duboko individualni proces koji se odvija u prostoru poštovanja i diskrecije svih uključenih.

 

Dobrodošli 

Sistemske konstelacije omogućavaju nam doživjeti i razumijeti sebe i svoj položaj u određenom sistemu.

Dobrodošli u svoju ulogu u ovom prekrasnom procesu transformacije.

 

pronađite sebe, dok su svi ostali ionako zauzeti.

 

Upoznajte se kako biste se više voljeli

Alat za coaching i osobni razvoj

Asocijativne kartice Pointys of You® koriste se od 2006. god. u coaching procesima diljem svijeta u preko 200 zemalja.

Od 2016. dostupne su i u Hrvatskoj, a kao polaznica 1. generacije PoY® praktičara u regiji, koristim ih u radu individualno i timski.

Ljubav na prvi pogled

Od prvog susreta s karticama, znala sam da je to vodstvo i ljubav na prvi pogled.

Kartice suptilno otvaraju nove perspektive bez procjenjivanja i kritike, kombinirajući igru riječi i dvostruka značenja. Engleski naziv Points of You® (točke/elementi tebe) ili Points of View (perspektive/točke gledišta) ključni su elementi ove igre – omogućuju bolje upoznavanje različitih dijelova sebe i važnih tema iz novih perspektiva.

 

Fototerapija

Kartice su bazirane na fototerapiji i kreirane kao igra. The Coaching Game, Punctum, Faces i Flow, spajanjem slika i riječi otvaraju nove perspektive i uvide u sebe. Precizno osvještavaju obrasce ponašanja, uvjerenja, te proces primanja i davanja feedbacka. Potiču na donošenje odluka, preuzimanje odgovornosti i poduzimanje akcija.

Igra koja spaja intelekt i podsvijest

Iako izgleda kao da se samo igramo, PoY® proces besprijekorno spaja intelekt i podsvijest, lijevu i desnu polutku mozga. Kroz slike, riječi i glazbu, ovaj alat komunicira jasnim, nedvosmislenim i moćnim porukama. Igra otvara srce ♥️ i um, vodeći nas prema dubljem razumijevanju sebe.

 

Zaključak

Asocijativne kartice Points of You® nisu samo alat za igru, već moćan instrument za osobni i profesionalni razvoj. Otvaraju nove perspektive i omogućavaju duboko razumijevanje vlastitih misli, emocija i ponašanja.

Dobrodošli u svijet Points of You® – putovanje prema sebi počinje ovdje.

 

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda webstranice slažete se s uvjetima korištenja. Klikni ovdje i saznaj više informacija.